EN
Romani Design – Bőr ékszerkészítő workshop

Romani Design – Bőr ékszerkészítő workshop

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

A foglalkozás keretében a résztvevők környezettudatos módon, az upcycling elvei mentén készíthetik el saját ékszereiket és kiegészítőiket. A foglalkozás  hulladékmentes: a felhasznált alapanyagok részben a Romani Design saját varrodájában végzett szabászati munkafolyamatokból megmaradt minőségi, prémium alapanyagok, másrészt olyan, magas minőségű anyagok, bőrök amelyek időtállóak, hosszú éveken át viselhetőek maradnak. A workshop a Romani Design fenntarthatósági törekvéseinek, kultúrmissziós tevékenységeinek kiterjesztése, a fast fashion környezetkárosító folyamataival szembeni aktivista szerepvállalásként is értelmezhető.


Továbbá a kézműves foglalkozás keretében a résztvevők informális keretek között megismerkednek a tradicionális roma kulturális értékekkel, a cigányságban nagy hagyományokkal rendelkező Mária-kultusszal, a kortárs roma viseleti kultúrával és az autentikus cigány motívumokkal egyaránt.
A foglakozásokon professzionális eszközök, kézi szerszámok és kézi kisgépek használata mellett prémium minőségű Romani Design textíliák, printek, bőrök, üveggyöngyök és pántlikák és galvánozott szerelvények, kellékek állnak a résztvevők rendelkezésére. 

A workshopon 15 fő tud részt venni.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////


// Április 6. // A roma kultúra napja // K11 //

11:00-12:00 A Nap s a Hold megszabadítása - Roma mese 
fb esemény

13:00-15:00 Romani Design: bőr ékszerkészítő workshop
fb esemény

15:30-18:00 Háromezer számozott darab: Filmvetítés+beszélgetés
fb esemény

20:00 Amaro Duho koncert
fb esemény

A programokon a részvétel ingyenes, a kiscsoportos Romani Design workshop azonban csak belépő megfizetése mellett látogatható.

Várunk mindenkit sok szeretettel! ❤️

Időpontok

Betöltés...