EN
Szendrői Csaba - #olvasniszabad, vendég: Mencseli Dóra és Balla Gergő

Szendrői Csaba - #olvasniszabad, vendég: Mencseli Dóra és Balla Gergő

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az olvasniszabad eseményeken az első órában közösen olvasunk, amit egy előadás követ. A februári előadás során Szendrői Csabi és Mencseli Dóra (Petőfi Rádió) beszélget Balla Gergővel (Palton Karataev) irodalmi élményekről, olvasásról, írásról és zenéről.

"Balla Gergely a Platon Karataev zenekar egyik dalszerzője. Az együttes külföldön olyan fesztiválokon lépett már fel, mint a Reeperbahn, a Roadburn vagy a Eurosonic, itthon pedig már telt házas koncerteket adtak az A38-on, az Akváriumban és a MÜPÁban is többek között. A zenekar 2022-es, Partért kiáltó c. lemeze Fonogram-díjat nyert, a dalszövegek pedig több iskolában is érettségi tétellé váltak azóta."

Infók a programhoz:

- az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoamot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni (de, ha nem tudsz az sem baj, mert a helyszínen is lesz)

- mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat!

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft.

Időpontok

Betöltés...