EN
ANALÍZIS (TÁRSASÁG) - #4. SZEXUALITÁS // Juhász Anna és Rácmolnár Lili

ANALÍZIS (TÁRSASÁG) - #4. SZEXUALITÁS // Juhász Anna és Rácmolnár Lili

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

“A világon minden a szexről szól, kivéve a szexet. A szex a hatalomról szól.” – mondta Oscar Wilde.

A szex talán minden idők legtöbb területet vonzó, mindannyiunk életét befolyásoló, az irodalomban és a pszichológiában otthonos terület – nade hogy működteti a szex a világot? És hogy működtet minket? Mik a személyes megéléseink benne és mik a társadalomé?
Nőiség, férfiasság, elfojtás és önmagunkra találás - a szex nem csak testiség, a szex pszichológia. Tudományos kutatások és számos felmérés szerint az emberi gondolataink kilencven százaléka a szex körül forog, leggyakrabban használt szavaink is szexuális jellegűek, ezt erősítve a legtöbb határhelyzet, tragédia és beteljesülés, katartikus élmény a művészetben is a szex és erotika körül forog.
Ha az irodalom az élet refleksziója, bizony izgalmas felfedezni az írók erotikus, szexuális művein keresztül – a sajátunkat. Boccaccio Dekameronja, a Canterbury mesék, Sade márki, Justine vagy Casanova, és a magyar irodalom: Reviczky, Ady és a "szexmániás" Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, a játékos költő, aki erotikus balladát írt és megalkotta a Psychét - csak néhány név, akit megidézünk januári estünkön.

Szex - a megléte, hiánya, a vágy, az elfojtás, a szexuális fantáziákra való kényszeres gondolás miképp jelenik meg a mindennapjainkban és a mindennapi élet problémáival való megküzdés során? Hogy lehet stresszforrásból örömforrás a testi érintkezés és milyen helye van itt a léleknek? Tartsatok velünk január 26-án, 19.00 órától az Analízis (Társaság) negyedik estjén, ahol a szex lesz a központi téma a sorozat két házigazdájával: Rácmolnár Lili pszichológussal és Juhász Anna irodalmárral.

Jegyár elővételben: 1.500 Ft
Jegyár a program előtt a helyszínen: 2.500 Ft

Időpontok

Betöltés...