EN
Szimbio Lab - Anyagkísérleti laboratórium // Veganuár

Szimbio Lab - Anyagkísérleti laboratórium // Veganuár

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Workshop

Időpontok

Az esemény első része egy bázis tudásanyag átadás, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a mikroorganizmusokból növeszthető alapanyagokkal, illetve konkrétan a bakteriális cellulóz (kombucha) alapú matériák növesztési eljárásának elméletével. Mindezt néhány saját és nemzetközi projekttel illusztrálom. Az esemény második felében következik a saját mikroorganizmus kultúra elkészítése, amivel aztán  a résztvevők elkezdhetik saját anyagnövesztésüket.

A workshophoz minden szükséges alapanyagot és eszközt biztosítunk, semmilyen előzetes tudás nem szükséges a részvételhez.

Oktató: Kis-Baraksó Alexandra fenntartható szemléletben alkotó terméktervező mérnök, a Manera Studio alapítója, az MMA alumni művészeti ösztöndíjasa (a bakteriális cellulóz témájával), az Óbudai Egyetem Terméktervező Intézetének óraadó oktatója. A legfontosabbnak a tárgyalkotásban a kritikai megközelítéseket, a felfedezést és a kíváncsi természetet tartja, na meg persze az együttgondolkodást. 

--------------------------------------------------------------------------

 

A workshop mellett vásár is lesz: környezettudatos, vegán, kézműves termékek, hazai kisvállalkozások termékeiből.

17:00 órától kerekasztal beszélgetés kezdődi Tévhitek, tények és történetek, avagy a veganizmusról kezdőknek címmel. 

Beszélgetnek: Fancsikai Eszter (a Vegamama YouTube csatorna és a Nemakarokbeleszolni tartalomkészítője), Enyingi Vivien (dietetikus), Bergovecz László (A MAVEG elnöke)

Moderál: Antal Évi (Vászonzsákoslány)

A vásáron és a kerekasztalon a részvétel díjmentes!

 

 

Időpontok

Betöltés...