EN
Petruska: egySzemélyes // vendég: Géem

Petruska: egySzemélyes // vendég: Géem

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Koncert

Időpontok

Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője. Egy szál akusztikus gitárosként, virtuóz játékstílusával hiányérzet nélkül tölti be a nagyobb színpadokat is, zenekarszerű megszólalásával. Kiforrott zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene hatásai keverednek, zenéjét meghatározza a játékos kísérletezés, határkeresés. Dalszövegei tartalmilag erősek, az Y generációra jellemző, burjánzó gondolatok hálójába engednek frappáns mód betekintést. 

2016-ban A Dal című tv-műsor különdíjasaként, 2017-ben a Nagy-Szín-Pad előadójaként, 2021-ben pedig Kovácsovics Fruzsina Fonogram-díjat nyert gyermeklemezének zenei producereként hallhattunk róla. Petruska rugalmasan alkalmazkodik a klubkoncertekhez és a fesztiválok nagyszínpadaihoz is. 

A zenei képeslap Metropolita, a 30. életévet körbejáró Kapunyitó és az afrikai zenét a popba oltó Reláció a három, eddig elkészült nagylemeze. Mindegyike külön világ, mégis egy út állomásai, amelyek önmagukban és a munkássága szerves elemeiként is megállják a helyüket. Az alkotásai magyarul és angolul is önazonos, izgalmas dalok, amelyek érzékenyen reflektálnak a 80-as, 90-es években születettek életérzéseire, élményeire. 

Petruska készülő új lemeze mellett jelenleg a Felül a gálya című, Petőfi születésének 200. évfordulóját ünneplő színházi kamaradarab zeneszerzőjeként is turnézik, valamint BeatleShorts címmel egy egyedi stílusú feldolgozás repertoárral tiszteleg a Beatles legendás dalai előtt. Zenei tevékenysége mellett 2019 óta NLP Practitioner-coachként is tevékenykedik, amely során nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra és kreativitás kibontakoztatására.

***********

Vendég: Géem

Géem egy magyar indie folk énekes, aki 2022-ben kezdett el szólóban játszani. Több évnyi utcazenélés és különböző kocsmák közönségének túlkiabálása után megmutatja, hogy milyen, amikor csak csendes szobák magányában énekel. Többek között John Mayer, Matt Corby és Bon Iver inspirálta hangzásában kísérletet tesz az akusztikus elemek és a elektronikus zenéből ismert megoldások kombinálására, hogy a színpadon is úgy tudjanak megszólalni a számai, ahogy majd a készülő első lemezén hallható lesz.
Géem néven való alig több, mint egy éves működése alatt koncertet adott már többek között az Akváriumban, az A38 hajón, a Turbinában, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon és a Kikeltető tehetségkutató shortlistjére is felkerült.

***********

Jegyár elővételben: 1.500 Ft, a koncert előtt a helyszínen: 2.500 Ft.

Időpontok

Betöltés...