EN
POKET est: Huszonhat év - Privát PETŐFI - koncertszínház pódiumbeszélgetéssel // Petőfi kvíz

POKET est: Huszonhat év - Privát PETŐFI - koncertszínház pódiumbeszélgetéssel // Petőfi kvíz

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Színházi előadás

Időpontok

Az est első felében Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár és Szabó Dániel cimbalomművész különleges, koncertszínházi előadással idézik meg a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándort. Az előadás után rövid pódiumbeszélgetésre kerül sor a művészekkel. Az eseményt Petőfi-kvíz zárja értékes POKET nyereményekért!

-------------------------------------

HUSZONHAT ÉV - PRIVÁT PETŐFI KONCERTSZÍNHÁZ:

A Huszonhat év - Privát PETŐFI előadás négy hangra komponálva, bő egy órás előadásban meséli el Petőfi Sándor és a hozzá kapcsolódó asszonyok – édesanyja, szerelmei –, valamint az Örök Gondviselő hangján a reformkor hősének sokszínű életét.  A történetet Petőfi népdallá vált költeményei, versei és útirajzai segítségével bontakozik ki.  

Ő volt „a felhők madara”, ő volt „a korláttalan természet vadvirága”. Ő „az emberiség legszebb álma. Ő az út önmagunk és a jövendő felé.” –  vajon ki nekünk ma, 2023-ban a 200 éve született Petőfi Sándor? Mit üzen életműve a ma emberének?  

2023-ban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója van, ennek apropóján határon innen és túl a Petőfi bicentenáriummal ünnepeljük meg minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét. Ennek okán jött létre a Huszonhat év - Privát PETŐFI előadás, ami a zene, a történetmesélés, az ének és a vers erejével mutatja be a költőt, környezetét, indulatait, életének fordulópontjait.  

Petőfi, ahogy magáról vall – sosem állhatta az alárendeltséget, sokáig kóborolt,  függetlenségtől való függése folytán meggyűlt a baja az iskolákkal. Volt katona, színész vándortársulatoknál, s színészként publikálta első versét. A Kiskunság, az Alföld, Pest és a Pilvax – mind főszereplők lettek életében, ahogy a szerelem és az örök szeretetre vágyás is. Forradalmár volt, újító és bátor vezér, élete mottója: koldusbot és szabadság! De vajon tudott-e mindig abban a függetlenségben élni, amelyben szeretett volna és amire rendületlenül vágyott?  

Résztvevők: Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár, Szabó Dániel cimbalomművész 

Szerkesztik: Asztalos Emese irodalomtörténész és Juhász Anna 

Időtartam: 70 perc 

Az előadás fotóit Oláh Gergely Máté fotográfus készítette. 

Az előadás a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg. 

-------------------------------------

Jegyek elővételben: 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen: 2.500 Ft. 

Időpontok

Betöltés...