EN
Oxidált textúra workshop

Oxidált textúra workshop

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Workshop

Időpontok

Aktuális kiállításunkon, Barabási Dániel és Csizik Balázs BIOPHILIA c. tárlatán Badics Dóra közreműködésében született munkákkal is találkozhattok, melyek az oxidáció folyamatára épülnek.

A kiállítás kísérőeseménye az OXIDÁLT TEXTÚRA WORKSHOP, ahol a rozsdával és egyéb természetes festékekkel való képalkotás lehetőségeit ismerhetitek meg. A technika lényege, hogy a természetes festőanyagok és vas tárgyak különböző textilekkel kémiai reakcióba lépve és bizonyos hajtogató/kötő/csavaró manipulációval más-más motívumokat hoznak létre. A workshop végén két egyedi festett textil darabot vihettek haza magatokkal, melyek közül az egyiknek az eredményét már a workshop napján láthatjátok, a másikat pedig egy nappal később lehet majd kicsomagolni, és megcsodálni a természetes reakciós meglepő eredményét.

Workshop-vezető: Badics Dóri

Badics Dóri a Bostoni Massachusetts College of Art and Design textil szakos hallgató évei alatt, természetes festékekkel és nem szokványos anyagok kísérletezése közben fedezte fel a rozsdafestés varázslatát, mely során leginkább a kiszámítható és a kiszámíthatatlan egyensúlya nyűgözte le. Azóta kifejlesztette saját technikáit, és továbbra is kísérletezik új módszerekkel, talált tárgyak és természetes anyagok felhasználásával egyedi darabok alkotásában, amelyek megragadják a bomlás és az átalakulás szépségét.

Max. létszám: 12 fő.
Jegyár: 2.000 Ft
A workshopon minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk. 
 

Időpontok

Betöltés...