EN
Szendrői Csaba és Jakobovits Kitti - #olvasniszabad, vendég: Dr. Kőváry Zoltán

Szendrői Csaba és Jakobovits Kitti - #olvasniszabad, vendég: Dr. Kőváry Zoltán

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban, azóta Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeutával bővült a „csapat”. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az #olvasniszabad eseményeken:

- az első 1 órában mindenki „csak” olvas egy általa hozott könyvet, ezt követően a résztvevők átbeszélik az aznap olvasottakból a leginkább megmaradt mondatokat, bekezdéseket

- majd egy rövid szünet után, az est második felében Jakobovits Kitti és az adott hónap vendége tart előadást, ahol közös beszélgetésre invitálják a résztvevőket

A márciusi #olvasniszabad esemény vendége: Dr. Kőváry Zoltán. "Egyetemen oktatok klinikai pszichológiát, egzisztenciális pszichológiát és pszichobiográfiai kreativitáskutatást. Fő kutatási területem a mélylélektanok és az egzisztenciális pszichológia története, a művészi kreativitás, a pszichobiográfia módszertana és az öko-egzisztencializmus. Ezekben a témákban adok elő és publikálok itthon és nemzetközileg is. Eddig mintegy 70 cikkem, 4 saját és 3 szerkesztett kötetem jelent meg. Fő művem a 780 oldalas „Bevezetés az egzisztenciális pszichológiába” (ELTE Eötvös Kiadó, Budapest, 2022). Emellett kliensekkel is foglalkozom egzisztenciális megközelítéssel, és aktívan zenélek középiskolás korom óta."

A márciusi beszélgetésben szóba kerülnek majd a művész-élet és a tudomány kapcsolódási pontjai, a kreativitás és a mentális egészség összefüggései és az egzisztenciális nézőpont aktualitása is, ezen felül pedig még zenélni is hallhatjuk majd dr. Kőváry Zoltánt. 

Infók a programhoz:

- étel-ital szabadon behozható a helyszínre

- az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoam-ot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni

- mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft.

Időpontok

Betöltés...