EN
Kovács Emese / Tze Long (HK) / Ziggurat Project - intosomnia

Kovács Emese / Tze Long (HK) / Ziggurat Project - intosomnia

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

„Az "Intosomnia" egy saját alkotású szó, ami az "álmatlanság" és a "álomba zuhanás" közötti elakadás állapotát írja le: azt a pillanatot, amikor még ébren vagyunk, de már lehunytuk a szemünket, és a sötétben rejlő színes zajokra koncentrálunk. Látunk a sötétben, ébren álmodunk… Megtanuljuk nem becsukni a szemünket, hogy ne lássuk a sötét árnyakat, habár a sötét árnyak mindig ott vannak." Tze Long

Az előadás kiindulópontja egy allegorikus, álomszerű mesei kontextusba ágyazott furcsa kapcsolat, melynek alaptörténetét Tze Long hongkongi fotós intosomnia című fotókönyve adja. A történetből a két, szélsőségesen különböző alak viszonyát emeljük ki, ők a Főhős, azaz „én” és Inl, akik valahol egy távoli, végtelen térben léteznek. A történet légköre néha kegyetlen, sötét és titokzatos, ahogy maguk a fotók is, melyek az emberi pszichét és annak traumáit vizualizálják. 

Kovács Emese 2018-ban egy hónapot töltött alkotói rezidencián Hongkongban az Imre Zoltán Program támogatásával, ott találkozott Tze Long fotóművésszel és alkotásaival. Ez vezetett ahhoz, hogy megfogalmazza a könyvet a tánc nyelvén is, beleszőve a saját múltbeli küzdelmeit a beszéddel, az elfojtott kifejezéssel, kapcsolódással. A táncelőadás hű marad Tze Long képeinek szimbolikus és misztikus világához, ugyanakkor tovább is mozdítja azokat. Az előadás megvalósulása sikeres folytatása a 2018-ban indult kulturális és szellemi találkozásnak.

Alkotó-előadók: Szirtes Krisztina / Alejandra Rosas, Kovács Emese

Koreográfia, dramaturgia, látvány: Kovács Emese

Szöveg: Tze Long (HK), Kovács Emese

Eredeti fotók: Tze Long (HK)

Zene: Munkácsi Ádám

Látvány, fény: Szabó Kristóf - KristofLab

Látvány asszisztens: Lukács Gergő

Fotók: Molnár Csaba

Produkciós asszisztens (HU): Szőke Tímea

Mentor: Ladjánszki Márta

Jegyár elővételben 1.500 Ft, az előadás előtt a helyszínen 2.500 Ft. 

Időpontok

Betöltés...