EN
Nők elleni erőszak a vásznon – Animációs filmvetítés és beszélgetés

Nők elleni erőszak a vásznon – Animációs filmvetítés és beszélgetés

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Szakmai beszélgetés

Időpontok

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, ennek alkalmából a K11 LABOR szervezésében animációs filmvetítést és szakmai beszélgetést tartunk 18:00-tól a K11-ben.

Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című diplomafilmjét 2017-ben mutatták be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Az animációs rövidfilm egy egyenlőtlen érzelmi és hatalmi játszma történetét dolgozza fel: a cselekményben egy fiatal nőstény tigris kiszolgáltatottságát és megküzdési stratégiáját követhetjük nyomon. Akkor, 2017-ben, a vetítés után néhány hónappal robbant ki a Weinstein-botrány és indult útjára a #metoo mozgalom.

A K11 LABOR által szervezett esemény első fél órájában három, a nők elleni erőszakot tematizáló rövidfilmet vetítünk, majd az azt követő szakmai beszélgetésen meghívott előadókkal járunk utána az erőszakot tematizáló animációk történetének, ábrázolásmódjainak és társadalomban betöltött lehetséges szerepüknek.

Meghívott előadók: 
Ábrai Hermelin, a NANE és a Patent egyesületek aktivistája és prevenciós foglalkozástartója
Gyenge Zsolt, filmkritikus
Lovrity Anna Katalin, animációs filmrendező

Moderátor: Bartal Dóra, újságíró, az ELTE BTK doktorandusza

Belépő: 500 Ft
A téma érzékenysége és az explicit tartalmak miatt az eseményen való részvétel 16 éves kor felett ajánlott.

A program Lovrity Anna Katalin: Az elveszett fagyigombóc című kiállításának kapcsolódó eseménye. A kiállítás megtekinthető november 18. – december 4. között nyitvatartási időben a K11 LABOR-ban. 

Időpontok

Betöltés...