EN
Szendrői Csaba - #olvasniszabad // vendég: Kósa Eszter

Szendrői Csaba - #olvasniszabad // vendég: Kósa Eszter

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Egyéb

Időpontok

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban, azóta Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeutával bővült a „csapat”. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az #olvasniszabad sikere maga az egyszerűsége. Szendrői Csaba hónapról-hónapra olvasni hívja a követőket, ahol kb. 90 percig mindenki „csak” olvas, majd átbeszélik aznap olvasottakból a leginkább megmaradt mondatokat, bekezdéseket. Ezt követően Csabi és az aktuális vendége tart egy adott témában előadást, ahol közös beszélgetésre invitálják a résztvevőket.

Az novemberi #olvasniszabad esemény vendége Kósa Eszter, aki 2001-ben született Nyíregyházán. Az ELTE TTK harmadéves, fizika alapszakos hallgatója fizikus specializáción. Jelenleg első verseskötetén dolgozik. 2020-ban KULTer stART díjra, 2021-ben Petri-díjra jelölték, 2022-ben Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjat kapott. Szabadidejében fest, zenél, kutyát sétáltat és olvas.

Időpontok

Betöltés...