EN
Készítsünk kimcsit! - fermentáló workshop

Készítsünk kimcsit! - fermentáló workshop

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Workshop

Időpontok

fermentáljunk gabonát, álgabonát, hüvelyeseket, készítsünk kimcsit!

workshop

 

A gyakorlati foglalkozás második alkalmán gabonát fogunk fermentálni és elkészítjük a koreaiak nemzeti eledelét, a kimcsit. Az is bekapcsolódhat természetesen, aki az előző, alapozó alkalmon nem vett részt, itt is hasznos és életre szóló tudással, élménnyel gyarapszik majd. Szeretettel várunk mindenkit!

A workshopon készítünk:

  • kimcsit;
  • elteszünk erjedni gabonát, álgabonát és hüvelyest.

Elméleti ismereteket fogsz szerezni arról, hogy:

– melyek a fermentált gabonák, álgabonák, hüvelyesek fogyasztásának egészségügyi előnyei, jótékony hatásai mikrobiomunkra, hangulatunkra;

– miben, hogyan segíti a fermentálás a gabonák, álgabonák, hüvelyesek könnyebb emészthetőségét.

Azok kedvéért, akik az alapozó alkalmon nem vettek részt, röviden átismételjük, hogy:

– ki nem fogyaszthat laktofermentált ételeket;

– milyen eszközök, alapanyagok szükségesek a sikeres fermentáláshoz;

– melyek a laktofermentálás alapszabályai;

– melyek a fermentálás közben felmerülő hibalehetőségek, azok felismerése és azok elhárítása.

Az ár tartalmazza:

– kimcsi készítése;

– egy gabona/álgabona fermentálása;

– egy hüvelyes fermentálása;

– kóstoló;

– szükséges eszközök, alapanyagok;

– online elméleti anyag receptekkel;

– a workshopon elkészített savanyút, gabonát hazaviheted;

– a workshop után negyed éven belül 1x15 perces egyéni online konzultáció, amennyiben kérdés merülne fel az önálló otthoni fermentálás során.

Szeretettel várunk!

 

Szende Gabriella

életmód-tanácsadó

További információ kérhető: fermentalok@gmail.com

Időpontok

Betöltés...